Eğer başarılı bir blogunuz olsun, okuyucu kitleniz oluşsun ve en popüler bloglar arasına girsin gibi düşünceleriniz varsa bazı temel kuralları dikkate almanız gerekiyor.

İşte Blog yazarlığının bazı temel kuralları:

1. Kendi markanızı oluşturun. Eğer blogunuz diğer binlerce blog arasında kaybolmasın istiyorsanız, kendi markanızı oluşturmalısınız. Bunu yapabilmeniz için blogunuz mutlaka tutkuyla bağlı olduğunuz bir konuda olmalı. Çünkü ancak bu sayede blogunuzu istekle güncelleyecek, zenginleştireceksiniz. İçerikleriniz ve görselliğiniz ne kadar size özgü olursa ve siz bu işle ne kadar zevkle uğraşırsanız, okuyucularınızda blogunuzdan o kadar zevk alır.

2. İçeriği her zaman özgün ve taze tutun. Eğer blog yazılarınızı belirli aralıklarla güncellemezseniz, blogunuz tazeliğini ve özgünlüğünü kaybetmeye başlayacaktır. Siz, blogunuzu güncel ve kaliteli tutarsanız arama motorlarında indekslenirsiniz. Bu sayede de, ziyaretçiler tarafından daha kolay bulunur, trafiğinizi arttırırsınız.

3. Görselliğe önem verin. Blog sayfanız sadece yazılardan oluşursa, ilgi çekiciliğini kaybeder. Her zaman blog yazılarınızı çeşitli görseller ile zenginleştirin. Bu sayede daha renkli ve dikkat çekici bir blog sayfanız olacaktır.

4. Blogunuzu gereksiz veya kalitesiz bilgiler ile doldurmayın. Blog yazılarınızın her zaman özgün olması önemlidir. Siz ne kadar ilgi çekici içerik yazarsanız, okuyucularınız o kadar artar ve sizi ziyaret süreleri sıklaşır. Aynı zamanda mevcut okuyucularınız tarafından da tavsiye edilirsiniz.

5. Anahtar kelimelerin (keywords) önemini unutmayın. Blog yazılarınızı yazdıktan sonra mutlaka o konu ile alakalı anahtar sözcükleri yazınız ile beraber kaydedin. Bu sayede arama sonuçlarında, çeşitli kategorilerde daha kolay bulunabileceksiniz.

6. Okuyucularınızı iyi tanıyın. Blog yazarlığı aynı zamanda çift taraflı bir ilişkidir. Bu ilişki siz ve okuyucularınızdan oluşur. Sizin blogunuz, okuyucular olmadan bir işe yaramaz, aynı zamanda da blog yazıları olmadan okuyucular oluşamaz. Bu çerçevede, sizin okuyucularınızla olabildiğince birebir ilişki kurmanız ve samimi olmanız, daha sağlam temelli bir blog sahibi olmanızı sağlayacaktır.